Na světě je mnoho způsobů, jak zhubnou, avšak jenom některé jsou účinné. Jedním z těchto způsobů je i proteinová dieta, která má stále větší základnu fanoušků. Pokud váháte, zdali vyzkoušet tento způsob stravování, určitě vás zajímá, v čem tento způsob stravování spočívá a proč byste se pro něj měli rozhodnout?
zdravé potraviny.jpg

Efektivita je relativní pojem

Abyste si nemysleli, že zvýšeným příjmem bílkovin snížíte svou tělesnou hmotnost bez problémů, je nutné vědět a znát základní principy. Bílkoviny tvoří jeden ze tří makronutrientů, které je nutné tělu dodávat. Zatímco sacharidy můžete omezit na úrok tuků a naopak, bílkoviny musíte přijímat v každém případě. Bílkoviny jsou základním stavebním kamenem nejenom pro svaly, na což mnoho lidí nemyslí. Teorie příjmu potravy je velmi rozsáhlá, a proto je dobré se touto oblastí příliš nezabývat a raději se podívat na to, jaké máte možnost, co se týče snižování tělesné váhy. Právě to je možné realizovat efektivním a zajímavým způsobem, kterým je právě stravování v režimu větších příjmů bílkovin.
rozpůlená vejce.jpg

Jaké hlavní složky potravin můžete v rámci této diety očekávat?

Vejce – ideální z lokálních zdrojů „od babiček“

Maso – kuřecí, avšak k zahození není ani hovězí, popřípadě rybí

Mléčné produkty – tvarohy, Cottage sýry apod.

V omezených případech sójové či jiné rostlinné zdroje bílkovin

Pokud byste měli o tento způsob stravování zájem, ale nemáte příliš informací o tom, co vám tohle stravování přinese, pak je důležité mít k dispozici někoho, kdo vám všechno objasní. Nemusí to být váš přítel nebo známý, stačí, když to bude osoba, které se této oblasti věnuje. Právě díky takovým osobám můžete mít jistotu, že snižování váhy prostřednictvím proteinů bude efektivní a pro vaše tělo pouze pozitivní. Je však dobré nic nezanedbat, protože špatný režim může zkazit veškerou vaši snahu, což by byla škoda.